menu

Rent skrivebord: mere end blot at rydde op på dit skrivebord

Til alle tilhængere af rene skriveborde: hvornår giver det mening at have CLEAN DESK politik, og hvordan skal det implementeres?


Hvad er CLEAN DESK?

Ifølge Fraunhofer Institute spildes ti procent af arbejdstiden på at søge efter materialer og dokumenter. Eksperten Jürgen Kurz fra firmaet Kaizen taler endda om 70 årlige arbejdsdage, der er spoleret med uproduktive aktiviteter såsom styring af kaos, der aldrig synes at slutte. En ny tendens i arbejdslivet bekæmper denne kilde til ineffektivitet. CLEAN DESK-princippet går ind for klare, ordnede skriveborde, hvor intet kan findes, undtagen absolutte nødvendigheder

Hvorfor CLEAN DESK?

”Et rent skrivebord sparer ikke kun tid, men giver flere ekstra fordele”, forklarer Martina Heiland, PR Manager hos DURABLE. ”Et stort kaos distraherer arbejdstagere mentalt og kan demotivere dem.” Dette fænomen er blevet bekræftet af industrielle psykologer som professor Konradt fra University of Kiel. ”For virksomheder, der praktiserer deling af skrivebord på deres kontorer, er en CLEAN DESK politik med rent skrivebord uundværlig”, tilføjer Martina Heiland. ”Når alt kommer til alt, hvem kan lide at finde et rodet skrivebord, som en kollega har efterladt - det kan kun føre til konflikter.”

Hvad er den bedste måde at indrette kontoret på?

Men vil så meget orden ikke kvæle kreativiteten? ”For kreative tænkningsprocesser er det vigtigt at have et kontor, der ikke ser sterilt ud”, rapporterer Martina Heiland. ”Et personlig præg - for eksempel nogle planter, et yndlingsbillede på væggen eller omhyggeligt udvalgte farvespot - vil inspirere og motivere medarbejderne.”

Udstyrspakken fra DURABLE

”Det, mange glemmer, er, at en nøglefaktor for rene skriveborde er effektiv organisering af it-udstyr”, forklarer Martina Heiland. De nye skærmeholdere fra DURABLE efterlader mere ledig plads til arbejde og gør det lettere at opretholde orden på skrivebordet. De innovative holdere kan fastgøres på pladsbesparende måde og justeres individuelt enten med en bordbeslag, kabelgennemføring eller vægbeslag. Og CAVOLINE®-serien håndterer kabler og stikdåser - så vi endelig kan sige farvel for de dage, hvor der er kabelspaghetti under skrivebordet.


Moderne opbevaringsmuligheder som VARICOLOR® MIX skuffebokse eller QUADRO® multi trolleys er med til at strukturere arkiverings systemet og bringe farver ind i arbejdslivet.

10 fakta: fordele og ulemper ved at have et rent skrivebord

 + 10% mere tid til produktivt arbejde som ellers er tabt ved at søge efter ting (Fraunhofer Institute)

+ Kolleger, der deler skrivebordet med dig, finder altid et ryddeligt skrivebord

+ Fremmer struktureret tænkning (Tiki Küstenmacher, forfatter)

+ Øger koncentrationen: lidelse kan have en negativ effekt på opmærksomheden (University of Kiel)

+ Fremmer karriere: rodede skriveborde kan være karriere bremsere (Staples undersøgelse)

+ Motivation til afslappet arbejde: stakke af papir kan give dig dårlig samvittighed (University of Kiel)

+ Professionelt udseende: vigtigt især for besøgende

+ Ingen sikkerhedsrisici fra kabler der ligger rundt om skrivebordet

- Ser tomt ud. Vores tip: tilføj planter, farver eller hæng billeder på væggen


- Forhindrer kreativitet. Vores tip: anbring inspirerende personlige genstande i en skuffe og tag dem ud efter behov