menu

DURA BEE

 

Bier er en integreret del af det naturlige økosystem. De er i offentlighedens fokus og er mere end nogensinde afhængige af beskyttelse og støtte. DURABLE har derfor besluttet at bruge de store grunde i sin Gotha-lokation til at rumme sine egne bier der og give dem et sikkert hjem. På denne måde ønsker DURABLE at yde et aktivt bidrag til beskyttelsen af ​​bierne.

For at give de nye beboere optimale levevilkår skal deres miljø i form af en eng fuld af vilde blomster gøres særligt bi-venlig. Projektet er nu på det specifikke planlægningsstadie og blev implementeret i jubilæumsåret 2020

DURABLE er vært for kolonier af bier

VIRKSOMHEDSLOKALER BYDER NYE BEBOERE VELKOMMEN

Tre kolonier med bier har kaldt DURABLE-grunden i Gotha (Thüringen) for hjem siden foråret 2020. For at gøre området omkring den store eng og den fyldte dam med koi fisk så bi-venlig som muligt, plantede virksomheden blomster og skaffede tre bistader på forhånd .

HVEM TAGER SIG AF BIERNE?

Den erfarne biavler Antje Funke accepterede jobbet med at passe bierne professionelt. Eksperten besøger regelmæssigt de ca. 120.000 bier, fodrer og vedligeholder de følsomme kolonier. Antje Funke er lokal og rådgav også DURABLE om at udvikle designet af bisamfundets umiddelbare nærhed. Hun laver honning af nektaren, som bierne samler i nærheden. Hver sæson producerer det utrættelige arbejde i hver bikube omkring 50 kg.

HVORFOR DURA BIER?

DURABLE har en tradition for engagement i sociale og miljømæssige projekter. Denne gang er fokus her på at beskytte truede dyr og ikke at hjælpe mennesker i nød. 'For os er det vigtigt at hjælpe med at opretholde et sundt økosystem. Derfor besluttede vi at give vores bier et hjem, der er så naturligt og sikkert som muligt, ”forklarede talsmand Martina Heiland. 'Dette er kun starten på vores naturbeskyttelsesindsats. Vi planlægger at udvikle området til en biotop i de næste par år. 

Hvad gør bierne om vinteren?

BIER TILBRINGER VINTEREN I EN VINTERKLYNGE

Så snart de fornemmer de kolde vintermåneder, der kommer, og kilderne til sommernektar ikke længere er tilgængelige, skal bier skifte til en helt ny overlevelsesstrategi. I stedet for at forlade deres bikube med jævne mellemrum for at vende tilbage med nektar, står de over for opgaven med at holde hinanden varme. Når det er koldt udenfor, samler bier sig sammen for at forblive varme. De danner en 'vinterklynge'. Som de også gør om sommeren, fungerer bierne som et hold. Så snart de ydre bier bliver for kolde, skifter de steder med de bier, der er varmet op i klyngens kerne. Kun dronningebien forbliver i midten af ​​klyngen hele tiden, hvor hun holdes varm hele tiden. Bier forbliver inde i deres bikube i flere måneder om vinteren.

KRAMMER OG RYSTER FOR AT OVERLEVE

Klynger sammen er ikke deres eneste strategi om vinteren. Når temperaturen falder til under 10 ° C, begynder bierne at ryste for at holde bikuben varm. Deres evne til at producere varme endotermisk forhindrer bier i at bukke under eller sulte ihjel, selv når temperaturen falder til under -10 ° C. De kan dog kun holde bikuben varm i op til en dag ved at ryste. Derefter falder temperaturen igen, og et par dage senere starter de opvarmningsprocessen igen.

HVAD SKER DER, NÅR TEMPERATUREN STIGER IGEN?

Vinterbier lever i op til ni måneder. Dronningebier lægger ikke æg om vinteren. I begyndelsen af ​​februar, når temperaturen begynder at stige, begynder dronninger at lægge æg igen. Når foråret kommer, klækkes arbejderbierne og er klar til at forlade bikuben og begynde at samle nektar

Fascinerende fakta om honningbier

1.HVOR LÆNGE LEVER HONNINGBIER?

I sommermånederne har en koloni arbejderbier travlt døgnet rundt. De leder efter fødekilder til at fodre larverne, samle nektar, bygge honningkager og meget mere! På grund af deres krævende job lever honningbier kun i gennemsnit i 35 dage. Dronningebier lever derimod i gennemsnit næsten fem år.

2. HVAD SPISER BIER OM VINTEREN?

Den honning, som bier producerer, er lagret som vinterhensyn. Når vi mennesker hjælper os med at honning om efteråret, fratager vi bierne deres vinterrationer. For at kompensere for dette fodrer biavlere bier sukkervand, som de gærer og opbevarer til næring om vinteren.

3. HVAD LAVER DU, NÅR EN SVÆRM AF BIER FORLADER BIKUBEN?

Den tyske civillovgivning regulerer ikke kun menneskelig adfærd, den fastlægger også, hvad du skal gøre, hvis dine egne bier forlader bikuben. Hvis de forlader, og du ikke følger de sværmende bier med det samme, mister du ejerskabet af bierne. Hvis du følger sværmen, har du tilladelse til at gå ind i tredjeparts ejendom, og i nødsituationer kan du endda åbne en andens ubeboede bikube.

4. HVOR MANGE ARTER AF HONNINGBI ER DER?

Honningbier har befolket jorden i 40 millioner år. Der er ni forskellige honningbi-arter over hele verden. Arten Apis mellifera er hjemmehørende i Europa og Afrika. I Tyskland er der tre underarter af Apis mellifera: den europæiske mørke bi, Carniolan honningbier og Buckfast bi. Det er svært for enhver, der ikke er ekspert, at skelne mellem dem.

5. BIER ER IKKE SORTE OG GULE

Når man bliver bedt om at forestille sig en bi, ser de fleste sandsynligvis sorte og gule striber. Overraskende nok er deres striber faktisk brune og ikke sorte! Sorte og gule striber er kendetegnende for hveps.

6. HVORNÅR STIKKER BIER?

Kun hunbier har evnen til at stikke, da hanbier ikke har en brod. I modsætning til hvepse, som kan stikke flere gange i træk, stikker bier kun, når de mener, at deres koloni er truet. Når de først har brugt deres brod, river bier en del af maven af ​​i et forsøg på at fjerne brodden og dør derefter.

7. HVOR MANGE ØJNE HAR BIER?

I modsætning til mennesker har bier mere end bare to øjne. De to store facetterede øjne (sammensatte øjne), som observatører først bemærker, kan ikke skelne mellem lys og mørk. For at være i stand til det har bier en ekstra type øje. Kaldet 'ocelli' øjne, dette tredje øje kan ikke bevæge sig og er placeret midt i biens hoved.

8. DRONNINGSBIEN BESTEMMER KØN FOR DE ANDRE BIER

Dronningen beslutter, om en arbejderbi (kvinde) eller en drone (mandlig) klækkes. Kvinder produceres, hvis ægget befrugtes, mens hanner udvikler sig fra ubefrugtede æg (parthenogenese). Dronningen vælger de æg, der skal befrugtes

9. HVOR HURTIGT KAN BIER FLYVE?

En honningbis maksimale hastighed er lige under 24 km / t.

10. BIER SER FARVER ANDERLEDES END MENNESKER

Når bier flyver over store enge fulde af blomster i forskellige farver, har de en tendens til at skabe en linie til de blå og gule. Bier er i stand til at se ultraviolet lys, hvorfor de ikke kan se rødt.

11. HVOR MEGET ARBEJDE TAGER DET AT PRODUCERE ET KILO HONNING?

350-400 bier skal arbejde hele deres liv for at producere et kilo honning. En enkelt bi producerer omkring tre gram honning i løbet af sin levetid.

12. HVOR MEGET BIVOKS PRODUCERER EN BI-KOLONI?

I modsætning til den overflod af honning, som en bi-koloni producerer på et år, fremstiller den kun nok voks til omkring seks fyrfadslys. Voksen er lavet i specielle kirtler i arbejderbiens underliv.

13.  BIER KAN SPORE NARKOTIKA OG SPRÆNGSTOFFER

Med systematisk træning kan bier konditioneres til at reagere på bestemte dufte. De kan bruges effektivt til at søge efter stoffer og sprængstoffer. Denne metode bruges allerede i USA. Faktisk er bier endnu bedre til det end den gennemsnitlige sporingshund.

14. DRONNINGEBIER HAR KUN EN PARRINGSFLYVNING

En dronning bi forlader kun bikuben en gang i sit liv for at parre sig. Hun parrer sig med flere droner. Parringsflyvningen giver en levetid på sæd for at befrugte hendes æg.